Door naar de hoofd inhoud

Team Brandweer IJsselland gaat strijden tijdens Alpe d’HuZes

4 februari 2020
groepsfoto voor brandweerauto van brandweermensen die Alpe d'huzes willen rijden

Team Brandweer IJsselland fietst zes keer de Alpe d’Huez op om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Dit doen zij onder het motto: opgeven is geen optie! Help jij mee?

De Alpe d’Huez staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. Door de berg te beklimmen, kan men voelen hoe het is om de strijd te voeren maar toch door te gaan. Vanuit het team van Brandweer IJsselland heeft ieder een eigen motivatie om mee te doen.

De koersweek is van 31 mei t/m 5 juni 2020. Op 4 juni wordt de berg daadwerkelijk beklommen.

“De onmacht die ontstaat door kanker kunnen wij omzetten in kracht. Dit doen we door samen met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen te verleggen. Wij beklimmen de berg zes keer en we willen graag minimaal € 25.000,- ophalen voor dit goede doel.”

Team Brandweer IJsselland

Donaties en sponsoracties

Help team Brandweer IJsselland hun doel te halen door te doneren. Dat kan heel gemakkelijk via deze link. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks naar het Alpe d’HuZes/KWF fonds.

Ook wordt er zoveel mogelijk geld opgehaald door sponsoracties te organiseren. De eerste sponsoractie is inmiddels een feit en was een succes. “We hebben op 18 januari meegedaan met de MTB veldtoertocht in Staphorst. Diverse fietsers meldden zich ‘s ochtends bij de kazerne in Staphorst om een ronde van 35 of 60 kilometer te fietsen. Middels een vrije gift kon men deelnemen aan deze toertocht en op die manier is er een mooi bedrag opgehaald voor kankeronderzoek”, aldus Wilfrid Pappot, teamlid Brandweer IJsselland.

De volgende sponsoractie is op zaterdag 29 februari 2020. Kazerne Hardenberg (Europaweg 10) opent dan haar deuren van 10.00 tot 18.00 uur en worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tegelijkertijd kun je deelnemen aan een spinningmarathon. Voor € 16,- per fiets kun je een uur meefietsen met het team. Opgeven kun je doen door een mail te sturen naar m.kappert@vrijsselland.nl of naar w.pappot@vrijsselland.nl.