Door naar de hoofd inhoud

Toolkit stralingsincidenten 

Op deze pagina vind je downloads, links, video’s en foto’s over de thema ‘stralingsincidenten’ die je kunt gebruiken voor communicatie-doeleinden.

De kans op een stralingsincident in Nederland is erg klein. Nucleaire installaties zijn zeer veilig en voldoen aan strenge eisen. Ook voor het vervoer van radioactieve stoffen gelden strenge regels.

In Nederland zijn drie werkende kernreactoren: kerncentrale in Borssele (elektriciteitsproductie), Hoge Flux Reactor in Petten voor onderzoek en productie van medische isotopen), de Hoger Onderwijs Reactor in Delft (voor onderwijs en onderzoek). De dichtstbijzijnde kerncentrale voor onze regio staat in de Duiste plaats Lingen:  Kernkraftwerk Emsland.

Video’s

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) heeft negen animaties gemaakt over stralingsincidenten. Deze vind je op ons Youtube-kanaal van Veiligheidsregio IJsselland in de afspeellijst stralingsincidenten (niet vermeld): https://www.youtube.com/watch?v=YFDyKFczVYI&list=PLJiIgb6jKlEjAUI4JAnlUn35Y7K0hy9QL

Handige links