Door naar de hoofd inhoud

Uitbraak coronavirus (COVID-19)

27 februari 2020
blauwe met geel stippen wat het coronavirus is met telefoonnummer 0800-1351 voor vragen over het coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Allerlei organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Heb je vragen over het coronavirus? In dit artikel lees je bij wie je terecht kunt.

Sinds december 2019 is in China een uitbraak gaande van een nieuw type coronavirus ( SARS-CoV-2). In China worden drastische maatregelen genomen om de uitbraak onder controle te krijgen en dat geldt inmiddels ook voor enkele andere landen zoals Italiƫ. Het RIVM houdt de kans op verspreiding naar Nederland nauwgezet in de gaten. Er zijn voorbereidingen getroffen en het is raadzaam alert te blijven op mogelijke gevallen.

Vragen & antwoorden

Bekijk alle informatie over het nieuwe coronavirus op de website van de GGD. Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met de GGD via het contactformulier.

Telefonisch vragen stellen kan via het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.