Vacature manschappen/duikers

Ben jij een doorzetter en werk je graag samen? Wil jij het verschil maken en verder gaan waar anderen stoppen? We zoeken meerdere manschappen/duikers in Deventer en Zwolle. Je draait je 24-uursdiensten of dagdiensten op de kazerne. Het duiken is een van de belangrijkste taken in deze functie. Het is een brede functie met zowel uitvoerende als ondersteunende taken.

Veiligheidsregio IJsselland bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).We voorkomen en beperken risico’s waar het kan en we bestrijden incidenten waar het moet. Dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met hulpdiensten, elf gemeenten en crisispartners. We bundelen onze krachten op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. We hebben op die manier alle experts in huis op het gebied van fysieke veiligheid.

Binnen de beroepsformatie van Veiligheidsregio IJsselland in Deventer en Zwolle ontstaat de komende periode ruimte voor meerdere manschappen. Het werken binnen de beroepsdienst betekent dat je 24-uursdiensten of dagdiensten op de kazerne draait. Het duiken is een van de belangrijkste taken in deze functie. Het is een brede functie met zowel uitvoerende als ondersteunende taken.

Wat ga je doen?

Als manschap werk je in een vast team op basis van een 24-uursdienst rooster. Nadat je volledig bent opgeleid ben je inzetbaar voor het bestrijden van brand, het verlenen van hulp bij ongevallen en crises, het verlenen van hulp bij waterongevallen als duiker en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Tijdens je dienst verblijf je op de kazerne waardoor je direct inzetbaar bent. Je hebt meer taken dan alleen paraat staan. Je onderhoudt het materieel en materiaal. Daarnaast is het belangrijk dat je vakbekwaam en fit bent, dus oefen en sport je ook tijdens je dienst.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende functie als manschap/brandweerduiker in een professioneel georganiseerd, hecht team van collega’s. Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Hierna behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. Aangezien het een bezwarende functie betreft, is dit voor maximaal twintig jaar. De functie is ingedeeld als normfunctie medewerker incidentbestrijding III in het functieboek HR21. Het salaris wordt –afhankelijk van opleiding en ervaring- vastgesteld in aanloopschaal 5 of functionele schaal 6 volgens de CAR-UWO (maximaal € 3.018,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Daarnaast ontvang je ook een toelage onregelmatige dienst, omdat je in een rooster werkt.

Werken bij Veiligheidsregio IJsselland betekent een bijdrage leveren aan een veilige samenleving. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: vertrouwen, verbinding en vakmanschap. Onze organisatie is veelzijdig, dynamisch, informeel, volop in ontwikkeling en flexibel. Dat zie je ook terug in de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals uitgebreide scholingsmogelijkheden, sportfaciliteiten op de werkplek en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Jouw hoofdstuk bij de veiligheidsregio schrijf je zelf, er zijn namelijk volop mogelijkheden voor ontwikkeling van je talenten en persoonlijke groei. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé heel belangrijk, voorbeelden zijn programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, bestedingsruimte in je verlof en toelagen op basis van en individueel keuzebudget (17.05%).

Wat vragen we?

Je beschikt over bij voorkeur een afgeronde opleiding Manschap of je bent bezig met de opleiding. Je hebt minimaal vmbo werk- en denkniveau, het liefst in een technische richting. Ook ben je goedgekeurd voor de repressieve dienst. Daarnaast ben je watervrij en medisch geschikt als brandweerduiker. Dit wordt getest met een zwemtest en duikmedische keuring. Als je ook je rijbewijs C/brandweerchauffeur hebt, dan is dat een pré. Als je dit rijbewijs nog niet hebt, dan kun je deze alsnog halen, binnen een vooraf afgesproken termijn. Tot slot vinden we het belangrijk dat je:

  • Graag in teamverband werkt;
  • Stressbestendig en flexibel bent;
  • Daadkrachtig bent;
  • Sportief bent;
  • Communicatief vaardig bent;
  • Beschikt over een goed ontwikkeld probleemoplossend en lerend vermogen;
  • Niet ouder bent dan 30 jaar (vanwege de maximale aanstelling van 20 jaar)

Is je interesse gewekt?

Dan nodigen we je uit om vóór 30 september te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van manschap/duiker. We zijn benieuwd naar je motivatie. Wil je meer weten over deze functie en Veiligheidsregio IJsselland? Neem dan contact op met Geert-Willem Fleurke, ploegleider 24-uursdienst Zwolle via 06-51702447 of g.fleurke@vrijsselland.nl. Kijk ook verder op de website voor meer informatie. Lees bijvoorbeeld de verhalen van onze collega’s over hun functies.

Handig om te weten als je geselecteerd wordt:
• Zaterdag 8 oktober: speeddates
• Dinsdag 11 oktober: zwemtest en hindernisbaan

Als je benoembaar bent, dan volgt eind oktober nog een duikmedische keuring en een duikassessment. Tot slot vragen we je -als je geselecteerd bent- een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

We stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan de interne kandidaat.

Medewerkers die al in beroepsdienst zijn bij Veiligheidsregio IJsselland hoeven niet te solliciteren. Zij kunnen bij hun teamleider een verzoek tot overplaatsing indienen. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00