Senior adviseur Crisisbeheersing

Wil jij een bijdrage leveren aan het voorkomen, beperken en bestrijden van rampen en crises? Ben jij een resultaatgerichte, creatieve, inspirerende en verbindende collega? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe senior adviseur Crisisbeheersing.

Wie zijn wij?

Veiligheidsregio IJsselland zet zich in voor het versterken van veiligheid in de lokale samenleving. We beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. Voor ons werk is snelle beschikbaarheid van informatie essentieel.

Als senior adviseur crisisbeheersing ben je onderdeel van team Veiligheidsbureau, een leuk team met elf enthousiaste collega’s. Samen bereiden jullie je voor op situaties waarin het toch misgaat en multidisciplinaire inzet noodzakelijk is, of jullie coördineren een multidisciplinaire inzet bij een dreigende ramp of crisis.

De focus van het Veiligheidsbureau ligt op een goed functionerende crisisorganisatie met vakbekwame mensen die weten wat er van hen wordt verwacht. Daarvoor is het van belang dat we duidelijke afspraken over procedures en werkwijzen vastgelegd hebben, snel en proactief kunnen reageren en zorgen voor goede ondersteunende voorzieningen. Dit doen we door gebruik te maken van de kennis van eigen collega’s én van externe crisispartners in de omgeving.

Wat ga je doen?

Crises worden complexer, duren langer en hebben land- en regiogrensoverschrijdende effecten. Naast acute situaties, zoals een grote brand of een gaslekkage, moet onze crisisorganisatie ook voorbereid zijn op situaties waar veel andere netwerkpartners bij betrokken zijn. Denk hierbij aan een cyberaanval, een groot protest, effecten van klimaatverandering en de opvang van vluchtelingen. Deze uitdagingen vragen om innovatie, creatief denken en samenwerking. Als senior adviseur crisisbeheersing ga je onder andere:

 • regie voeren over projecten en ben je de kartrekker van verandertrajecten in de crisisbeheersing;
 • zorgen voor voorlichting en communicatie over de ontwikkeling en uitvoering van plannen, projecten en programma´s;
 • beleid ontwikkelen op het gebied van crisisbeheersing en zorgen voor afstemming met alle partners. Daarbij weeg je bestuurlijke, maatschappelijke en organisatorische belangen tegen elkaar af.
 • het bestuur, de veiligheidsdirectie en het management adviseren op het gebied van de crisisorganisatie en de uitvoering van het vastgestelde beleid.
 • de samenwerking tussen partners in het veiligheidsnetwerk op gang brengen, en organiseert verbinding. Ook als er tegenstrijdige belangen zijn.
 • een gezamenlijke operationele voorbereiding binnen het veiligheidsnetwerk versterken.

Naast je werkzaamheden in de voorbereiding op crises gaan dagen we je uit om een nevenfunctie te vervullen in één van de crisisrollen. Je draait dan mee in één van de piketten waarin we proberen om het incident zo goed mogelijk te bestrijden en op te lossen. Er zijn genoeg mooie plekken waarin jij verschil kunt maken.

“Naast de afwisselende werkzaamheden zijn het mijn fijne en gezellige collega’s die het werk nog leuker maken!”

Elnathan van Dijk, beleidsadviseur bij team Veiligheidsbureau

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende functie in een team met leuke collega’s.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, sportfaciliteiten en aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Aandacht voor een goede werk/privé balans door programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget van 17,05%.
 • Hybride werken: afhankelijk van jouw werkzaamheden werk je desgewenst deels thuis en deels op ons moderne kantoor.
 • Een aanstelling voor 36 uur per week, voor de duur van één jaar, met de intentie deze na afloop
  -afhankelijk van de mogelijkheden en tevredenheid- om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Jouw salaris wordt -afhankelijk van opleiding en ervaring- vastgesteld in functionele schaal 11 volgens de CAR-UWO (minimaal € 3.701 en maximaal € 5.372 bruto per maand bij 36-urige werkweek).

Wat vragen we van jou?

 • Bij voorkeur WO werk- en denkniveau.
 • Je voelt je thuis in verschillende rollen zoals adviseur, coördinator, beleidsmedewerker en projectleider.
 • Kenmerkende eigenschappen van jou zijn; overtuigend, communicatief, omgevingsbewust, resultaatgericht en pragmatisch.
 • Je kunt aansluiten op verschillende niveaus, binnen en buiten de organisatie.
 • Je kunt snel anticiperen op ontwikkelingen.
 • Je hebt inzicht in actuele complexe maatschappelijke processen en vraagstukken.
 • Je weet bestuurlijke en maatschappelijke doelgroepen te betrekken en je bent in staat om, om te gaan met groepen met tegenstrijdige belangen.
 • Ruime relevante werkervaring op het gebied van veiligheidsvraagstukken binnen een politiek bestuurlijke organisatie (o.a. met verandertrajecten) is een stevige pre.

Is dit dé functie voor jou?

Dan zijn we erg benieuwd naar jouw motivatie! Solliciteer vóór vrijdag 8 juli ’22 via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van senior adviseur crisisbeheersing. We zijn benieuwd naar je motivatie. Nadat je ons jouw CV en motivatie hebt verstuurd, ontvang je een bevestiging en ons privacy statement voor akkoord.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Lizette Tijink op 06-51139715 of via L.Tijink@vrijsselland.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook vragen we je – als je geselecteerd bent – een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00