Door naar de hoofd inhoud

Vakmanschap

Je veilig kunnen voelen, wist jij dat wij hier elke dag voor zorgen? Met onze kennis en specialismen, onze mensen en de juiste middelen, staan wij klaar voor een veilige samenleving. Veiligheid is overal een thema en ons vakmanschap. We geven advies over hoe risico’s beperkt kunnen worden. Daarbij houden we rekening met alle mogelijke factoren.

We beperken risico’s waar het kan en bestrijden noodsituaties waar het moet. Bij brand, ongelukken, dieren in nood, gevaarlijke stoffen, stroomuitval en extreem weer komen we in actie. Op scenario’s die niet vaak voorkomen bereiden we ons voor, zoals cyber(onveiligheid) of een ziektegolf.

Over Veiligheidsregio IJsselland

Veiligheidsregio IJsselland is een organisatie waarin hulpdiensten en partners hun krachten bundelen op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen. Samen werken we aan de veiligheid van ruim 500.000 mensen in 11 gemeenten van deze regio op het gebied van:

Op locatie…DOWR oefening

De brandweerposten van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte oefenen samen tijdens de DOWR-oefening. Met deze grootschalige oefening, oefenen maar liefst 24 ploegen van 11 brandweerposten in acht avonden. Op twee van deze avonden krijgt het scenario een aanvulling waardoor ook het CoPI (Commando Plaats Incident) oefent. Lees hier meer.

Meer weten?

Tijdens een incident bij jou in de buurt wil je natuurlijk snel meer informatie ontvangen. We doen ons best om je in ieder geval via de volgende kanalen op de hoogte te houden:

  • X (voorheen Twitter)
  • Onze eigen website en/of die van de gemeente waar het incident is
  • Rampenzender RTV Oost en/of andere lokale en regionale media

Daarnaast vertellen we je graag meer over mogelijke risico’s. Regelmatig delen we via onze website en social media kanalen Facebook en Instagram praktische tips, downloads en video’s.