Door naar de hoofd inhoud

Veilig ondernemen op drukke plekken

veel mensen in winkelstraat

Als ondernemer maakt u zich misschien wel eens zorgen over een terroristische aanslag. Daarom heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) een online toolbox gemaakt: ‘Veilig ondernemen op drukke plekken’. Deze informatie helpt u om  uw veiligheidssituatie beter te kunnen beoordelen en indien nodig aan te scherpen.

De veiligheid van plekken waar veel mensen samen komen heeft de volle aandacht. Bijvoorbeeld grote evenementen, stations en luchthavens. We leren van eerdere incidenten en gebruiken kennis en ervaring om eventuele risico’s te verkleinen.

Wees goed voorbereid

Veel van de maatregelen die worden gebruikt om veilig en gezond te werken en om criminelen af te schrikken hebben ook effect tegen terroristen. In de meeste gevallen is het niet nodig om extra maatregelen te nemen. Soms is dat wel nodig, bijvoorbeeld vanwege de locatie van een onderneming. Met de online toolkit kunt u kijken hoe kwetsbaar uw onderneming is en welke maatregelen u eventueel kunt nemen.

Online toolkit

De online toolkit met tips, voorbeelden en handvatten vindt u op de website van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.