Door naar de hoofd inhoud
hulpverleningstands op marktplein Hardenberg

Veiligheidsdag Hardenberg

Op zaterdag 15 augustus 2015 vond in en nabij het centrum van Hardenberg de Veiligheidsdag plaats. In 2013 was in Zwolle de eerste editie van dit grootse evenement. Na een voorbereiding van bijna een jaar stonden er ook dit keer weer spectaculaire en leerzame demonstraties op het programma.

De opbouw van de dag begon al in alle vroegte. Brandweer, Politie, Ambulancedienst, Waterschap, Defensie, gemeente en allerlei aanverwante organisaties reden af en aan met groot én klein materieel. Er werden tenten gebouwd, kramen opgezet en hekken neergezet. En langzamerhand verscheen er een prachtig evenemententerrein.  

Bezoekers in groten getale aanwezig

Om 10.00 uur openden de burgemeester van Hardenberg, Peter Snijders, én de toenmalige directeur van onze organisatie, Lieke Sievers, gezamenlijk het evenement. Mede dankzij het prachtige weer waren de eerste bezoekers toen al in groten getale aanwezig.

“Vanuit de collegevergadering die dinsdags na de Veiligheidsdag plaatsvond breng ik graag de complimenten over van onze inwoners en bezoekers. Complimenten aan de organisatie van deze dag én alle deelnemende organisaties.  Het was TOP!”

Peter Snijders, burgemeester Hardenberg

In de cockpit van een echte F16

Ouders en kinderen genoten van verschillende demonstraties die door de aanwezige (hulpverlenings)organisaties gegeven werden én ze kregen onder andere tips over inbraakpreventie, brandveiligheid en hoe ‘schoon’ ons water is. Leden van de jeugdbrandweer hielpen kinderen bij het blussen, de politie achtervolgde en ving ‘boeven’, de ambulancedienst grimeerde bij kinderen een enge wond. Ook even in de cockpit van een echte F16 zitten, was een grote publiekstrekker. Ouders en kinderen stonden hiervoor graag in de rij.  

De hele dag liep het af en aan met bezoekers. Zo rond 16.00 uur liep het terrein langzaam leeg en gingen kinderen en ouders, met allerlei folders, tips en indrukken, weer naar huis of terug naar de camping.