Door naar de hoofd inhoud

#VetVeilig the game klaar voor deel 2!

24 maart 2021

Afgelopen november lanceerden wij #VetVeilig the game. Een vernieuwend interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Onder digitale leiding van niemand minder dan Qmusic DJ en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid.

Doelgericht in een flitsend jasje

We hebben al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. De game is inmiddels meer dan 2.000 keer opgestart en ruim 700 keer volledig uitgespeeld.  We gaan zelfs over de regiogrenzen heen, want de game wordt in heel Nederland gespeeld. Een mooi moment dus om de samenwerking op te zoeken met andere veiligheidsregio’s en partners. 

“#VetVeilig is helemaal van deze tijd. Het is een doelgerichte game in een flitsend jasje. Al spelende leert men. Door slechts een paar keer klikken kunnen de kinderen ontzettend veel leren. En daarnaast past de uitstraling perfect bij de beleveniswereld van jonge kinderen. Ook voor de leerkracht is deze game echt een uitkomst. Het vergt nauwelijks voorbereiding en daardoor super simpel om op te nemen in het lespakket.“
Leerkracht Chris

Deel twee met Elbert Smelt

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een tweede deel van de game. In dit deel leren kinderen vooral over medische veiligheid. Want wat moet je doen als iemand bewusteloos is? En wat moet je allemaal weten als je 112 gaat bellen? Allemaal zaken die best wel spannend zijn én waar je je beter zo goed mogelijk op kunt voorbereiden. Deel twee wordt gepresenteerd door een echte arts, namelijk: Elbert Smelt. De meesten kennen Elbert als presentator bij het programma Topdoks, dat te zien is op Zapp. Later dit jaar wordt deel twee gelanceerd, dus nog even geduld! 

Wil je meer weten over #VetVeilig en hoe je deze game kunt spelen? Kijk op https://www.vrijsselland.nl/vetveilig/ voor meer informatie.