Door naar de hoofd inhoud

#VetVeilig the Game winnaar SeriousPlayAward

15 juni 2021

We zijn winnaar! Het spel #VetVeilig the Game heeft een gouden International SeriousPlayAward gewonnen! De award is uitgereikt bij de international serious play conference, de grootste serious game conferentie in de wereld, die jaarlijks wordt gehouden in Amerika. 

 #VetVeilig the Game heeft goud gewonnen in de categorie k12 (lagere school educatie) voor de International Serious Play Awards. Samen met gamestudio &ranj hebben we dit spel ontwikkeld om 11- en 12-jarigen inzicht te geven, in hoe risicosituaties te voorkomen en alternatieve manieren te bieden om ermee om te gaan als ze zich voordoen.

De 11- en 12-jarige inwoners van onze regio leren effectiever wanneer zij zelf actief bezig zijn, kunnen experimenteren en problemen kunnen oplossen en daar direct feedback op krijgen dan wanneer zij passief informatie ontvangen. Deze actieve manier van leren is verwerkt in #VetVeilig the Game.

Op een leuke manier leren over veiligheid!

#VetVeilig the Game is een onderdeel van ons programma ‘Veilig Leven’. Een programma waarmee we inwoners van onze regio (meer) bewust willen maken van risico’s in hun omgeving. En om ze te leren hoe te handelen bij incidenten. Met het #VetVeilig the Game focussen we ons op de kinderen en jonge tieners van 7 tot en met 13 jaar. Jong geleerd is immers oud gedaan

Afgelopen november lanceerden wij #VetVeilig the game. Een vernieuwend interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Meer weten?

Wil je meer weten over #VetVeilig en hoe je deze game kunt spelen? Kijk op https://www.vrijsselland.nl/vetveilig/ voor meer informatie.