Door naar de hoofd inhoud
Ladderwagen

Vier nieuwe redvoertuigen

De redvoertuigen voor de brandweerposten Deventer, Hardenberg, Kampen en Zwolle moeten worden vervangen. Dit zijn voertuigen die worden ingezet bij het redden van mensen of dieren op grote hoogte.

Om dit goed voor te bereiden is in 2019 al onderzocht welk soort redvoertuig (autoladder of hoogwerker) het best passen bij de posten, de incidenthistorie en de omgeving. In 2020 zijn de aanbestedingen afgerond en de leveranciers gekozen.

Metz Rosenbauer autoladder voor Deventer

De voorkeur vanuit de brandweerpost in Deventer ging uit naar een autoladder. Leveranciers konden zich voor de zomer inschrijven op de aanbesteding. Een partij deed dat en bleek na een uitgebreide kwaliteitscontrole zeer geschikt. Leverancier Kenbri Fire Fighting B.V. gaat de nieuwe autoladder van het merk Metz Rosenbauer leveren. Edwin Hobbel, directeur van Kenbri Fire Fighting B.V. en onze directeur Arjan Mengerink ondertekenden op maandag, 21 september, het contract. De nieuwe autoladder wordt voor ons gebouwd en naar verwachting begin 2022 in Deventer geleverd.

Drie nieuwe hoogwerkers

De posten in Hardenberg, Kampen en Zwolle krijgen hoogwerkers. Dinsdag 8 december tekenden Ton Strien (portefeuillehouder brandweer en burgemeester van Olst-Wijhe) en Mels van Zanten (operationeel manager brandweer bij Kenbri Fire Fighting B.V.) het contract voor de levering van drie hoogwerkers.

Kenbri Fire Fighting B.V. is meteen aan de slag gegaan voor ons. Het is de bedoeling dat de drie hoogwerkers voor de posten Hardenberg, Kampen en Zwolle begin 2022 geleverd kunnen worden. En dat is goed nieuws, de hoogwerkers voor Hardenberg en Kampen zouden eigenlijk pas in 2023 geleverd worden.