Door naar de hoofd inhoud

Vitaal en Veilig Thuis dag 2023

23 november 2023

Op 20 november heeft WijZ Welzijn, in samenwerking met de Gemeente Zwolle, voor de derde keer de Vitaal & Veilig Thuis Dag georganiseerd. Brandweer IJsselland is een belangrijke partner en ook wij waren hierbij aanwezig.

Het evenement vond plaats in Theater de Spiegel. Ongeveer 900 Zwolse senioren kwamen naar het theater en zij kregen meer informatie over gezond en veilig oud worden.

‘Blik op Veiligheid’

Dagvoorzitter Jan Slagter van omroep Max en wethouder Dorrit de Jong van de gemeente Zwolle openden deze dag. Zij benadrukten de unieke samenwerking in Zwolle op het gebied van aandacht voor gezond en veilig oud worden en roemden alle samenwerkende partijen.

Aanvullend werd het nieuw ontwikkelde spel ‘Blik op Veiligheid’ gelanceerd. Een speciaal op ouderen gericht vraag- en antwoordspel met vragen op verschillende veiligheidsgebieden. Het spel is ontwikkeld door Vitaal & Veilig Thuis, in nauwe samenwerking met Politie Oost-Nederland en Veiligheidsregio IJsselland (brandweer en GHOR). Door tussenkomst van Veiligheidsregio IJsselland zal het spel ook beschikbaar komen voor de andere gemeenten in de regio IJsselland.

Veiligheidsquiz

De stand over brandveiligheid werd goed bezocht, net als de geleende voorlichtingscontainer van Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Uit de gesprekken met de bezoekers bleek dat er nog best veel vragen zijn op het gebied van brandveiligheid. Tijdens de plenaire sessie in de grote en afgeladen theaterzaal verzorgden Jan Wittenberg (Veiligheidsregio IJsselland) en Leonie Hars (Politie Oost-Nederland) op een leerzame en soms hilarische manier de Veiligheidsquiz. 

Jan Slagter sloot de plenaire sessies af met het boodschappenspel van omroep Max. Al met al een zeer geslaagde dag, met veel enthousiast zeventig plussers en een prachtig nieuw geïntroduceerde ‘Blik op Veiligheid’.