Door naar de hoofd inhoud

Liveblog: Woningbrand Gemeenteweg Staphorst (gesloten)

31 augustus 2023

Donderdagmiddag 31 augustus is brand in een woning uitgebroken aan de Gemeenteweg in Staphorst. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP-1. Om 13.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Deze liveblog is gesloten


Update: 16.03 uur

Bij de brand is asbesthoudend materiaal vrijgekomen. Direct omwonenden ontvangen van de gemeente een brief met meer informatie. Het advies voor hen is om ramen en deuren gesloten te houden en indien mogelijk ventilatie uit te houden tot nadere informatie vanuit de gemeente. Het asbesthoudend materiaal wordt op dit moment opgeruimd. Dit zal nog enige tijd duren.

Deze liveblog wordt gesloten. Bij vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Gemeente Staphorst via (0522) 46 74 00 of per e-mail naar gemeente@staphorst.nl.


Update: 15.33 uur

Voor direct omwonenden is nog altijd het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Binnenkort volgt meer informatie.


Update: 15.07 uur

De Gemeenteweg in Staphorst is afgesloten tussen het Egbertvosland en de Reggersweg. Dit zal in ieder geval zo blijven tot na de avondspits. Dit heeft te maken met het opruimen van het mogelijk asbesthoudend materiaal. Het verkeer richting IJhorst kan via Oosterparralelweg.


Update: 14.37 uur

De asbestprocedure is gestart omdat er vermoedelijke asbest ligt op de openbare weg. De Gemeenteweg is daarom afgesloten in beide richtingen: vanaf het centrum is de Parallelweg tot aan Jan Lubbertsland afgesloten. Het is nog onduidelijk hoe lang deze weg dicht is.


Update: 14.13 uur

In Staphorst is om 13.30 uur het sein brand meester gegeven. Dat wil zeggen dat de brand onder controle is en er geen uitbreiding meer mogelijk is. Mogelijk is er bij de brand asbesthoudend materiaal vrijgekomen. Wij zijn bezig om dit helder te krijgen en in beeld te brengen


Update: 13.04 uur

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer adviseert omwonenden die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk ventilatie uit te zetten. Lees hier meer informatie over ‘Blijf uit de rook’.


Update: 12.58 uur

De woordvoerder is ter plaatse.


Update: 12.44 uur

We zijn momenteel bezig met het bestrijden van van een grote woningbrand aan de Gemeenteweg te Staphorst. Heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet, indien mogelijk, ventilatie uit. Nadere info volgt.