Door naar de hoofd inhoud

Liveblog: GRIP 1 – Zeer grote brand aan de Veenderij in Steenwijk (gesloten)

24 juni 2024
Kaart van regio IJsselland

Omstreeks 10.15 uur zijn we gealarmeerd voor een zeer grote brand aan de Veenderij in Steenwijk bij een scheepsbouwbedrijf. Er was opgeschaald naar GRIP 1.

Deze liveblog is gesloten.

Update: 15.18 uur

De meetploegen hebben in de omgeving onderzoek gedaan. We kunnen nogmaals bevestigen dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten zijn. Ook zijn er geen glasdeeltjes aangetroffen in de omgeving. Mocht u alsnog meerdere glasdeeltjes aantreffen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Steenwijkerland via het klantcontactnummer: 14 0521.

We zijn inmiddels verder afgeschaald naar middelbrand. De brandweer is nog bezig met nablussen. Dit gaat nog enkele uren duren.

Deze liveblog wordt gesloten.


Update: 13.20 uur

Er is afgeschaald naar GRIP 0. De brandweer is bezig met het nablussen van de brand.


Update: 12.46 uur

Er is een kraan gearriveerd om het pand aan de zijkant te openen. Hierdoor kan er binnen in het pand beter geblust worden.


Update: 12.15 uur

Er zijn geen slachtoffers bij het incident.

Op dit moment is de brandweer aan het blussen om het pand te koelen. Hier worden hoogwerkers voor ingezet. De brandweer gaat nog niet het pand in. De blusrobot is aanwezig en wordt mogelijk wel ingezet om het pand in te gaan.

Er liggen zonnepanelen op het dak. Er worden meetcontroles uitgevoerd op deeltjes van de zonnepanelen en gevaarlijke stoffen in de omgeving. In de omgeving zijn op dit moment geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen geconstateerd.


Update: 11.14 uur

De brandweer is op dit moment druk bezig met het blussen van de brand. Geef hulpdiensten de ruimte, blijf weg van het incident.


Update: 10.49 uur

Er zijn meerdere eenheden ter plaatse. De woordvoerder is inmiddels aanwezig bij het incident.


Update: 10.23 uur

Omstreeks 10.15 uur zijn we gealarmeerd voor een zeer grote (industrie)brand aan de Veenderij in Steenwijk. De woordvoerder is onderweg. Mocht u last hebben van de rook, sluit ramen en deuren en zet, indien mogelijk, ventilatie uit.

Bij de brand komt rook vrij, dat is altijd schadelijk. Daar leest u hier meer over: https://www.brandweer.nl/onderwerpen/blijf-uit-de-rook/