Door naar de hoofd inhoud

Zien? Of gezien worden?

24 augustus 2018
ingestort dak

De rook verspreidt zich door de keuken… Terwijl je de vlammen probeert te doven, hoor je het schelle geluid van de rookmelder. Je wilt de deur openen, maar je kunt de ruimte pas verlaten als je de raadsels oplost en de codes kraakt. Je hebt maar 15 minuten om uit de escape room te ontsnappen. Ben jij op tijd?

Sinds kort is Veiligheidsregio IJsselland in het bezit van een escape room. Deelnemers bevinden zich in een woning en moeten vanwege een brand evacueren. Voordat zij de woning veilig kunnen verlaten, moeten de deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren en raadsels oplossen op het gebied van zelfredzaamheid en brandveiligheid. Op deze manier hopen wij dat deelnemers meer leren over wat zij zelf kunnen doen om hun woonsituatie veiliger te maken. De escape room geeft ook aandacht aan de risico’s van cybercrime.

De escape room wordt voor het eerst ingezet op 28 augustus en 5 september tijdens de Bruisweken voor studerend Zwolle en op 29 augustus tijdens de Saxion introductieweek in Deventer. Op 8 september staat de escape room klaar bij de open dag van Brandweer Zwolle. Wil je de escape room zelf ook een keer proberen? Kom en test je ontsnappingsvaardigheden!

Heb jij deelgenomen aan de escape room?

Terwijl jij druk bezig was met het oplossen van de raadsels en het kraken van de codes hebben wij alles meegekeken via de webcams in de escape room. Zonder dat je het doorhebt kan dit ook gebeuren als even Instagram checkt op je smartphone of Netflix kijkt op je laptop. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die slachtoffer worden van cybercrime. Het is daarom erg belangrijk om te weten wat jij kan doen om je te beschermen tegen cybergevaren. Ga naar www.veiliginternetten.nl en bekijk wat jij kan doen.