Door naar de hoofd inhoud

Veiligheidsregio IJsselland plant 112-bomenbos

28 november 2023
Groep mensen staan juichend, met een schop in de hand, bij het nieuwe bos.

Kuinre is 112 bomen rijker. Deze bomen zijn zaterdag 25 november geplant door collega’s en familie van Veiligheidsregio IJsselland. Met dit symbolisch aantal compenseert de organisatie een deel van haar CO2-uitstoot. Na een gezellige ochtend hard werken staat er nu een 112-bomenbos.

Elk jaar realiseren we een footprint waarin onze CO2-uitstoot zichtbaar is én hoeveel bomen er moeten groeien om deze uitstoot te compenseren. Dat bracht collega vrijwilliger Harco Bergman op het idee om bomen te planten in ‘zijn’ bos. Harco is namelijk naast brandweervrijwilliger ook boswachter in Kuinre. Op zijn uitnodiging kwamen collega’s en familie helpen bij het planten van de bomen. Harco adviseerde zeven verschillende soorten bomen, waaronder kersen- en tulpenbomen. Zo houden we rekening met het veranderende klimaat en natuurbrandrisico’s.

De nieuwe generatie

“Oog hebben voor de natuur en onze volgende generatie, daar gaat het om”, vertelt Arjan Mengerink bij de opening van de 112-bomenplantdag. “Wij zien deze nieuwe bomen niet meer oud worden, maar de kids die vandaag aanwezig zijn wel. Voor hen doen we het. Samen gaan we voor minder CO2-uitstoot.”

Aftermovie planten 112-bomenbos

Acties rondom duurzaamheid

Naast acties om de CO2-uitstoot te reduceren, maakt Veiligheidsregio IJsselland zich ook hard voor bewustwording rondom duurzaamheid. Zo was er afgelopen jaar een fietsenmaker op locatie en konden collega’s lezingen bijwonen van o.a. De Zwerfinator en voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis. Ook koos de organisatie eerder dit jaar al voor de inzet van duurzame brandstof HVO-100.

  • Groep mensen staan juichend, met een schop in de hand, bij het nieuwe bos.