Door naar de hoofd inhoud
burgemeester Snijders van de gemeente Zwolle

Aandacht voor de inwoners in IJsselland

In september startte Peter Snijders als burgemeester van de gemeente Zwolle. Daarmee werd hij ook de nieuwe voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland. Hij is de opvolger van de voormalige burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer. Hoe blikt Peter Snijders terug op 2019?

“De regio staat er goed voor, zowel financieel als personeel. De basis is stabiel en klaar voor doorontwikkeling. Als lid van het algemeen bestuur was ik al ruim acht jaar verbonden aan de veiligheidsregio. Nu ben ik als voorzitter deelnemer aan meer landelijke overleggen, zoals het Veiligheidsberaad. Thema’s als de rechtspositie van brandweervrijwilligers zijn daar onderwerp van gesprek.

Nieuwe directeur

Mijn eerste grote ‘klus’ was het selecteren van de nieuwe directeur. Ik ben erg blij met de benoeming van Arjan Mengerink. Hij neemt veel kennis en ervaring mee vanuit de politieorganisatie en is geen onbekende in de veiligheidsregio.

“De basis van Veiligheidsregio IJsselland is stabiel en klaar voor doorontwikkeling.”

De veiligheidsregio heeft als taak om risico’s en de voorbereiding daarop duidelijk te delen met haar inwoners, onder andere via de betrokken elf gemeenten. Een thema als klimaat, met hoogwater en extreme droogte als gevolg, is daar een voorbeeld van. Ook vind ik de weerbaarheid van inwoners die zich zelf voorbereiden in de breedste zin van het woord een onderwerp om aandacht voor te blijven houden.”

Peter Snijders was acht jaar burgemeester van Hardenberg en kent de regio dan ook goed. Eerder was hij wethouder in Coevorden en burgemeester in De Wolden. Zijn voorganger Henk Jan Meijer nam afgelopen juni na negentien jaar afscheid als burgemeester.