Door naar de hoofd inhoud
brandweerman op afgebrand natuurgebied

Opnieuw een warme, droge zomer

Klimaatverandering leidt tot extremer weer en extra risico’s, zoals lange drogere en hete perioden. Daar kregen we al eerder mee te maken en ook afgelopen jaar was het weer warm en droog in Nederland. We hebben geleerd van 2018 en kwamen daarom al vóór de zomer met verschillende partners.

Samen met onze partners, zoals waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincie kwamen we bij elkaar om scenario’s te bespreken: ‘wat kan er gebeuren als… en hoe groot is de kans?’ Scenario’s waren bijvoorbeeld: drinkwatertekort, toename van natuurbranden, botulisme of blauwalg.

“Het was waardevol om in deze voorbereidende fase bijeen te komen. Hierdoor konden we snel tot een gezamenlijk beeld komen, waar iedereen vanuit zijn eigen vakgebied duiding aan kon geven.”

Coen Vaarkamp, informatiemanager Veiligheidsregio IJsselland

Wat als hitte en droogte tot een crisis leidt?

Deze zomer deelden we tips en verhalen over hitte en droogte via de website en social mediakanalen. Zo maakten we onder andere de online docu ‘Wat als… hitte en droogte tot een crisis leidt?’ over de maatregelen en samenwerkingen van het waterschap en de brandweer.