Door naar de hoofd inhoud

Afspraak coronatest nu ook online te maken

12 augustus 2020
Coronatest GGD IJsselland

Vanaf vandaag kan iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, online een testafspraak maken. En online de uitslag van de coronatest bekijken. Dit is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak. 

Online kan een testafspraak gemaakt worden via Rijksoverheid.nl/coronatest. Om een afspraak te maken is een DigiD nodig. Op basis van de door jou ingevuld postcode toont het systeem testlocaties in de buurt en beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Als de uitslag bekend is, dan krijg je een e-mail en sms. Vervolgens kun je de uitslag weer op de website met je DigiD bekijken. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag start namelijk direct het bron- en contactonderzoek. De mogelijkheid om online afspraken te maken is bedoeld als aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800-1202. Vandaag neemt de capaciteit (gedurende de dag) gecontroleerd toe, zodat het hele systeem goed blijft werken. 

Meer informatie

De coronatest website is een initiatief van alle GGD’en, GGD GHOR Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken, maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800-1351 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus