Door naar de hoofd inhoud

Als centralist iets voor een ander betekenen

11 februari 2020
gebouw nieuwe meldkamer

Wist je dat je in alle 27 EU-lidstaten het alarmnummer 112 gratis kunt bellen voor hulp in levensbedreigende situaties? Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 73 procent van de Europese burgers niet bekend is met het Europese alarmnummer 112. Als je 112 belt, krijg je verbinding met de alarmcentrale. De meldkamer werkt voor alle hulpdiensten.

Dus niet alleen voor de brandweer, maar ook voor de ambulance en de politie. Je moet dus aangeven welke hulpdienst je nodig hebt. Je wordt dan direct doorverbonden naar de juiste hulpdienst.

Nieuwe collega’s gezocht

Meldkamer Oost-Nederland is hard op zoek naar nieuwe (politie)collega’s. Tot vandaag konden alleen collega’s intern solliciteren, maar ook externen krijgen nu ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan.

Wat doet een centralist?

Als centralist ben je verantwoordelijk voor binnenkomende meldingen en spoedeisende hulpverzoeken. Je zorgt ervoor dat deze op de juiste manier worden afgehandeld. Je bent van het begin tot het eind van een melding betrokken bij het proces. Jij bent cruciaal in de aansturing van de politie-eenheden en bent een life-line voor de collega’s op straat. Je werkt in wisselend teamverband en in onregelmatige diensten.

Als centralist kun je echt iets betekenen voor anderen.

Marleen, centralist meldkamer Oost-Nederland

Interesse?

In voorbereiding op je sollicitatie bezoek je één van de informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure en je kunt vragen stellen over het werk als centralist. De bijeenkomsten vinden plaats op:  

  • Vrijdag 14 februari om 16.00 uur en om 19.00 uur in Arnhem
  • Zaterdag 15 februari om 10.00 uur en om 13.00 uur in Apeldoorn
  • Zaterdag 22 februari om 10.00 uur en om 13.00 uur in Apeldoorn
  • Woensdag 26 februari om 19.00 uur in Hengelo  

Solliciteer uiterlijk 28 februari 2020 via de sollicitatiebutton.

Overigens heb je als centralist ook nog het vooruitzicht op een ultramoderne werkomgeving in de nieuwe meldkamer voor Oost-Nederland in Apeldoorn vanaf 2022. Vanwege zijn transparante gevels aan de uiteinden kreeg deze al de naam het ‘Wakend oog’ mee.