Door naar de hoofd inhoud

Beroepensafari bij de kazerne in Zwolle

19 juni 2024

Leerlingen vanuit verschillende VMBO-scholen komen tijdens de beroepensafari bij ons op de kazerne om kennis te maken met het brandweervak. Ondanks dat het opleidingstraject er bij de brandweer net iets anders uitziet dan bij reguliere opleidingen, is het goed om de leerlingen op jonge leeftijd al te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het werken bij de brandweer. 

Er is een divers programma samengesteld. Zo laten we de hoogwerker zien en een hulpverleningsoefening waarbij er een auto opengeknipt wordt. Ook komt de PPMO (Periodiek Preventief Medisch Onderzoek) aan bod, zodat de leerlingen ervaren dat je als brandweerman- of vrouw over een goede conditie moet beschikken. Tot slot nemen we ook een kijkje in de STH (Specialisme Team Hulpverlening) container.

Bevelvoerder Johnny vertelt: “De meest opvallende vraag die we kregen was of de leerlingen van de paal naar beneden mochten glijden. Dat is iets wat veel mensen graag willen doen. Zonder ervaring is dat te gevaarlijk, maar we hebben het uiteraard even voorgedaan. Het waren twee mooie dagen. De leerlingen waren erg enthousiast; hopelijk is er een zaadje geplant en zien we een aantal van hen in de toekomst als nieuwe collega’s.”