Door naar de hoofd inhoud

Brandweer IJsselland biedt snel hulp

voorkant van een brandweer tankautospuit

De brandweer in IJsselland had in 2017 gemiddeld 7 minuten en 16 seconden nodig om bij de plaats van een brand te komen. Van de 25 veiligheidsregio’s komt IJsselland daarmee op de zesde plaats. Landelijk was de gemiddelde responstijd 7 minuten en 42 seconden. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Michel Thijssen, in IJsselland verantwoordelijk voor de brandweerzorg, is tevreden met de uitkomst: “Hieruit blijkt dat we in IJsselland trots kunnen zijn op de snelheid waarmee we hulp verlenen aan onze inwoners.” De responstijd was in 2017 net iets hoger dan het jaar ervoor.

Opbouw responstijd

De responstijd is de optelsom van de gemiddelde alarmeringstijd, uitruktijd en aanrijtijd. Alarmeringstijd is de tijd tussen het aannemen van de telefoon door de brandweercentralist en de tijd dat een eenheid wordt gealarmeerd. Uitruktijd is de tijd tussen alarmering van een eenheid en vertrektijd uit de kazerne. Rijtijd is de tijd tussen het vertrek uit de kazerne en de aankomst bij de plaats van het incident. 

Meer lezen

Op de site van het CBS staan de landelijke responstijden. Een reactie van Brandweer Nederland is te lezen op Brandweer.nl.