Door naar de hoofd inhoud

Brandweer Zwolle gaat voor groen

7 april 2022

Woensdag 6 april heeft brandweerpost Zwolle Noord geholpen met het vergroenen van tuinen in de buurt. Brandweer Zwolle is door Saxion Hogeschool en Universiteit Twente benaderd om mee te werken aan het project stadsvergroening in een deel van buurt Dieze-West in Zwolle.

Dit voorjaar is een deel van de wijk Dieze-West aangewezen om te vergroenen. In deze wijk wonen mensen die over het algemeen minder financiële middelen of een allochtone achtergrond hebben. Maar ook staat de brandweerkazerne in deze wijk. En om die reden zijn wij benaderd om te assisteren bij het vergroenen van de wijk. Ploegleider Bert is enthousiast: “Een mooie en nuttige manier om samen de verantwoordelijkheid te nemen voor de buurt waarin wij werken en zij wonen.”

Afgelopen woensdag was het zover en werden de handen flink uit de mouwen gestoken. De middag trapten we af met een voorstelrondje en een hapje eten aangeboden door Delta Wonen. Naast Delta Wonen waren er ook mensen van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool climate campus aanwezig. Daarnaast kregen we hulp van tuinspecialist Steengoed ID en natuurlijk de buurtbewoners zelf. Na een korte presentatie over brandveiligheid in huis gaat iedereen de wijk in om zijn steentje bij te dragen.

Met vereende krachten hebben we alle tegels uit de tuinen verwijderd, oude hekken gesloopt, kilo’s zand verplaatst en goede grond opgebracht. “In drie uur tijd hebben we heel hard gewerkt en een verbluffend resultaat neergezet. De buren waren ontzettend blij en dankbaar met het resultaat. Het is heel ander werk dan we bij de brandweer gewend zijn, maar we zijn met een voldaan gevoel weer terug naar de kazerne gegaan.” vertelt Bert met gepaste trots.