Brandweerofficier in IJsselland

Heb jij oog voor wat de maatschappij vraagt van de veiligheidsregio, ben je flexibel in te zetten, durf jij met nieuwe ideeën te komen om onze dienstverlening nog beter te maken? Durf je anders te zijn en te blijven en vind je het normaal om je collega’s feedback te geven? Solliciteer dan voor een opleidingsplek tot brandweerofficier in IJsselland.

In september 2020 gaat de 52e voltijdopleiding Brandweerofficier van start. Je volgt onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem en leert door stages de praktijk kennen. Na afronding van je opleiding en afhankelijk van plek in het piket kun ingezet worden als officier van dienst in het piketgebied rondom Zwolle of Deventer óf als AGS voor de regio.

Wat bieden wij?

Een gedegen en uitdagende opleiding tot brandweerofficier en een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst bij een van de deelnemende veiligheidsregio’s of BKCN voor een periode van minimaal twee jaar. Hierbij is succesvolle voltooiing van de opleiding het uitgangspunt. De intentie is om het dienstverband na de eerste contractperiode om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Met de veiligheidsregio/BKCN waar je komt te werken, maak je tijdens en na succesvolle afronding van de opleiding Brandweerofficier nadere loopbaanafspraken.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.556,- bruto per maand (schaal 8, CAR-UWO*). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring.

De procedure

Op www.brandweerofficier.nl vind je in welke veiligheidsregio’s plaatsen beschikbaar zijn. Je solliciteert bij de veiligheidsregio van jouw voorkeur. De eerste selectiefase bestaat uit een gesprek met mensen uit die regio. Daarna draagt elke veiligheidsregio een aantal kandidaten voor richting de landelijke selectie. Deze fase begint met een sportdag. Op basis van de uitkomsten hiervan kiest elke veiligheidsregio de kandidaten die doorgaan voor het assessment.

Vervolgens maakt elke veiligheidsregio een keuze met welke kandidaat zij graag verder gaan. Wanneer je geselecteerd wordt, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Je dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen en je wordt medisch gekeurd. Bij een positieve uitkomst krijg je een aanstelling en word je toegelaten tot de opleiding voor Brandweerofficier.

Interesse?

Voor meer informatie en deelnemende regio’s ga je naar www.brandweerofficier.nl. Lees meer over onze voorwaarden en competenties in de vacature van IJsselland. Goed om te weten: zaterdag 14 maart is er een infodag op het IFV waar je je vragen kunt stellen. Je sollicitatie dient uiterlijk 22 maart 2020 bij ons binnen te zijn.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00