Door naar de hoofd inhoud
twee brandweermannen met bloemen en voucher 10.000 euro in de hand

Briefing-app wint Jan van der Heyden-prijs

De Jan van der Heyden-prijs van Brandweer Nederland ging in 2018 naar de briefing-app; een inzending van de veiligheidregio’s Haaglanden en IJsselland. De prijs, waaronder een cheque ter waarde van tienduizend euro, werd tijdens het brandweercongres uitgereikt. Het gewonnen bedrag wordt gebruikt voor verdere ontwikkelingen en het landelijk uitrollen van de app.

In 2019 gaan Veiligheidsregio Haaglanden en IJsselland niet alleen de ‘look and feel’ van de briefing-app verbeteren, maar ook het aantal functionaliteiten wordt uitgebreid en verbeterd. Met de al geplaatste ‘delen en leren’ functionaliteit en de geplande feedback/reacties mogelijkheid, is de briefing-app niet meer een app waar alleen operationele informatie op wordt gedeeld, maar een gebruiksvriendelijk platform met meer mogelijkheden voor de gebruiker.

Meer veiligheidsregio’s sluiten aan

Landelijk is er veel aandacht voor de winnaar van de Jan van der Heyden-prijs. Inmiddels zijn er al drie andere veiligheidsregio’s die interesse hebben in de briefing-app. De verwachting is dat in 2019 nog meer veiligheidsregio’s zich zullen aansluiten bij de briefing-app.

Bekijk ook de video van de uitreiking op Facebook.