Door naar de hoofd inhoud

Corona-risiconiveau zakt in IJsselland naar ‘zorgelijk’

18 februari 2021
Risicokaart corona IJsselland

Door het dalend aantal besmettingen en minder ziekenhuisopnames, is IJsselland nu als eerste regio gezakt naar een corona-risiconiveau ‘zorgelijk’. Een mooi compliment voor alle inspanningen van onze inwoners en bedrijven die druk bezig zijn met de corona bestrijding!

Het is echter nog niet mogelijk om regionaal te versoepelen, omdat alle coronamaatregelen momenteel gelden voor het hele land, ongeacht het risiconiveau per regio.
Het aantal besmettingen in IJsselland daalt al een langere tijd. Daarom heeft het rijk deze cijfers nu vertaald naar een lager corona-risiconiveau. Operationeel leider Arjan Mengerink van Veiligheidsregio IJsselland: “In onze regio merken we dat de meeste inwoners zich goed aan de maatregelen proberen te houden. We doen samen wat nodig is. Dan is het mooi om te zien dat deze inspanningen zich vertalen in lagere besmettingsaantallen.”

Alert blijven

“Versoepelingen in onze regio zijn vanwege de landelijke maatregelen nog niet mogelijk, maar laten we eerlijk zijn: de zorgen rondom de nieuwe coronavarianten zijn ook in onze regio heel groot en we bereiden ons samen voor op een derde golf. We moeten dus alert blijven en juist nu de maatregelen in acht blijven houden. Daarnaast zien we ook een afname in het aantal testen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat iedereen zich moet blijven testen, ook bij hele milde klachten. Daardoor sporen we het virus snel op en voorkomen we verdere verspreiding. Samen kunnen we er dan voor zorgen dat de nieuwe varianten hier niet alsnog zorgen voor een exponentiele groei in het aantal besmettingen. Laten we dit volhouden, want we kunnen er trots op zijn hoe we het hier met z’n allen doen. ”

Meer informatie over corona-risiconiveau

Meer uitleg over de corona-risiconiveaus je op de website van de Rijksoverheid.
Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op de pagina ‘coronavirus’ vind je actuele informatie over de maatregelen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met jouw gemeente of ga naar de gemeentelijke pagina’s over het coronavirus.