Door naar de hoofd inhoud

CoronaActueel: vermijd drukte, ook buiten

26 februari 2021

De cijfers zijn afgelopen week weer iets gestegen. Deze week zijn er in totaal 692 besmettingen, waarvan 114 besmettingen vandaag.

26-02-2021 CoronaActueel

Er kwamen deze week versoepelingen in de maatregelen, maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Er is begrip voor het feit dat er meer behoefte is aan vrijheden en we hebben allemaal weer perspectief nodig. Want corona vraagt veel van ons, fysiek en mentaal. Wat helpt is dat we komend weekend weer kunnen genieten van de lentezon. Maar ook buiten is het belangrijk om je aan de basisregels te houden. Blijf dichtbij huis en probeer drukte te vermijden. Is het toch te druk? Ga dan naar een andere plek om te genieten van het mooie lenteweer.

Als we nu samen de regels in acht nemen, komt de ruimte voor meer mogelijkheden en minder maatregelen, sneller dichterbij.

CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘CoronaActueel