CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Iedere woensdag plaatsen wij een nieuwe CoronaActueel (m.u.v. feestdagen). Cijfers zijn afkomstig uit het bronbestand RIVM. Eén keer per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau op basis van het weekgemiddelde.

Woensdag 5 mei

Help de zorg, houd je aan de maatregelen

Aantal besmettingen vandaag: 172
Aantal besmettingen afgelopen week: 1.275

De eerste week van de versoepelingen zit erop. Dit zorgt voor ruimte om elkaar meer te ontmoeten. Op het terras, in de winkels,  of (‘s avonds) thuis. Juist nu is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we niet besmet raken. 

De druk in de zorg is nog steeds ongekend hoog. Door ons aan de maatregelen te houden, dragen we ons steentje bij om de zorg niet nóg verder te belasten. Je helpt al door afstand te houden, handen te wassen, te testen bij klachten en in quarantaine te gaan als het moet.

Ondertussen zijn gelukkig steeds meer mensen beschermd tegen het virus. Vanaf morgen nodigen huisartsen 18-60-jarigen met medische indicatie uit voor vaccinatieafspraak bij GGD.

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Meer informatie

Klik hier voor vragen en antwoorden over het coronavirus. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00