Door naar de hoofd inhoud

CoronaActueel: landelijk hoogste aantal sinds januari

12 maart 2021

De cijfers zijn afgelopen week weer gestegen. Deze week zijn er in totaal 1.094 besmettingen, waarvan 180 besmettingen vandaag.

12 maart 2021 - CoronaActueel

Het aantal besmettingen loopt op, de druk op de zorg blijft groot en we bereiden ons voor op een derde golf. Landelijk bereikten we vandaag zelfs het hoogste aantal besmettingen sinds januari!

De vrijheden die we hebben zijn niet vrijblijvend en we willen deze graag houden. Juist nu moeten we daarom blijven volhouden. Toch is er ook perspectief: het ‘Janssen-vaccin’ is goedgekeurd (daarmee zijn er 4 werkende vaccins op de markt) en GGD IJsselland is eind maart klaar om grootschalig te vaccineren. Het einde komt in zicht, maar het is écht nodig dat we de maatregelen opvolgen. Alleen zo kunnen we onszelf en elkaar beschermen tegen het coronavirus!

Meer hierover en andere onderwerpen specifiek voor onze regio, zoals vaccineren en handhaving, lees je in onze CoronaMonitor.

CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘CoronaActueel