Door naar de hoofd inhoud

CoronaActueel: lichte daling, maar minder testen

15 januari 2021

Vandaag zien we een lichte daling van het aantal besmettingscijfers ten opzichte van vorige week. Deze week zijn er in totaal 1.469 besmettingen, waarvan 189 besmettingen vandaag.

15-01-2021 CoronaActueel

Vandaag is de eerste verpleeghuismedewerker in IJsselland gevaccineerd en zien we een lichte daling van het aantal besmettingscijfers ten opzichte van vorige week. Maar we zien ook dat de vraag naar testen daalt terwijl er genoeg ruimte is. Laat je daarom testen bij klachten, ook al zijn de klachten heel mild.

Om het aantal besmettingen verder te laten dalen, moeten we ons aan de maatregelen houden. Ook thuis. De meeste besmettingen vinden namelijk plaats in de privésituatie. 

Blijf volhouden!

Ook al zijn we begonnen met het vaccineren, er staan ons nog een paar spannende maanden te wachten. We kunnen het alleen samen. Blijf volhouden!

CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘CoronaActueel