Door naar de hoofd inhoud

CoronaActueel: wat kan ik zelf doen?

16 april 2021

Deze week zijn er in totaal 1.267 besmettingen, waarvan 180 besmettingen vandaag.

16-04-2021 CoronaActueel

Het vaccineren gaat gestaag door en steeds meer mensen zijn daardoor beschermd tegen het coronavirus. We zien dat duidelijk in het aantal besmettingen bij de hoogste leeftijdscategorieën. Toch zijn de besmettingen ook in onze regio nog erg hoog. De zorg, en vooral de ic’s, is te zwaar belast wat een te groot effect heeft op de andere zorg.

Wat kan ik zelf doen?

Veel mensen trekken de laatste tijd hun wenkbrauwen op: ‘Kan dat niet anders, sneller of efficiënter?’. Het enige wat wij gezamenlijk in onze regio kunnen doen om de volgende stap in het openingsplan van de Rijksoverheid te bereiken is om onszelf af te vragen ‘Wat kan ik zelf doen om binnenkort meer ruimte voor ons allemaal te krijgen?’ Denk daarbij aan nog een tijdje onze contacten te beperken, het laten vaccineren en om ons te richten op de basismaatregelen: afstand houden en handen wassen.

We krijgen dit weekend meer lenteweer. Geniet daarvan op een verstandige manier.

Meer hierover en andere onderwerpen specifiek voor onze regio, zoals vaccineren en handhaving, lees je in onze CoronaMonitor.

CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘CoronaActueel