Door naar de hoofd inhoud
hoogwerker bij verzorgingsflat

Crisisopvang bij brand Fermate

In zorginstelling Fermate, brak op 16 april 2018 in het begin van de middag brand uit. Hulpdiensten waren snel ter plaatste en een flink aantal bewoners werd geëvacueerd naar de nabijgelegen sporthal van Deltion College. De betrokken hulpverleners van onder andere het Deltion College blikken met gepaste trots terug.

Jos van Boven, hoofd integrale veiligheid, beveiliging en services Deltion College: “Dit was in onze ogen een geslaagde crisisopvang met een enorme betrokkenheid van onze Deltion medewerkers en studenten. Iedereen deed zijn best om de geëvacueerde bewoners van Fermate goed op te vangen. In de korte tijd waren de sporthallen bij Deltion ingericht met tafels, stoelen en kussens. De catering werd geregeld en tweedejaars studenten Verpleegkunde stonden klaar om de bewoners op te vangen. Het is mooi om te zien en te ervaren hoe we in gezamenlijkheid met de hulpdiensten, gemeente en Syntus in no-time, mens en materieel, klaar hadden staan. Als Deltion zijn we in staat om snel en professioneel een opvanglocatie te realiseren. Een goede praktijkervaring voor onze crisisorganisatie en voor onze studenten.” 

In de nafase is aandacht besteed aan de spontane hulp bij de evacuatie door de medewerkers van MoviMiento – sportgelegenheid en onderburen van Fermate – en aan de medewerking van Deltion, hierbij in het bijzonder de ingezette klassen bij de opvang. Beiden hebben een bedankbrief ontvangen namens het College van B&W.