Door naar de hoofd inhoud

Live blog: Brand woonzorgcomplex Fermate Zwolle (gesloten)

16 april 2018
NL Alert groep mensen

Er is brand uitgebroken bij woonzorgcomplex Fermate aan de Händellaan in Zwolle. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Het pand wordt daarom ontruimd en bewoners worden elders opgevangen. De bewoners worden met bussen naar het nabijgelegen Deltion collega overgebracht.

In dit live blog houden wij u op de hoogte over de situatie.

18:00 Einde berichtgeving over de brand bij het woonzorgcomplex Fermate.

17:45 Het informatienummer van de gemeente Zwolle is vanaf nu niet meer bereikbaar. Bewoners of familieleden met vragen kunnen bellen naar het telefoonnummer 038 200 1100 (Vérian).

17:30 De meeste bewoners kunnen terug naar hun woning. Zij worden met bussen teruggebracht naar het woonzorgcomplex. Van enkele appartementen mogen bewoners, i.v.m. geuroverlast, later vanavond terug.

16:03 Naar verwachting kunnen alle opgevangen bewoners in de loop van de dag weer terug naar huis, hoe laat is nog niet bekend.

15:35 Bewoners mogen door familieleden opgehaald worden bij de opvanglocatie: Deltion College, ingang Obrechtstraat.

14:55 De brandweer heeft sein brand meester gegeven en controleert de woningen

14:33: Familieleden kunnen bellen naar het informatienummer van de gemeente Zwolle: 038 498 33 66.

14.21: Er zijn geen gewonden. Het is nog niet duidelijk hoe lang de bluswerkzaamheden nog gaan duren en bewoners weer terug kunnen naar hun woning.

 

Blijf uit de rook!

Wees bewust: rook kan schadelijke stoffen bevatten. Eigenlijk is het heel simpel. Voorkom zelf dat je rook inademt. Ook bij een brand die wat verder weg is. Wacht dus niet op een sirene of aanwijzingen van de brandweer. Sluit bij overlast ramen en deuren schakel de ventilatie uit. Meer informatie over rook is terug te vinden op www.blijfuitderook.nl.