Door naar de hoofd inhoud
publiek in conferentiezaal cyber

Cyber en crisis: What the Hack?!

Technologie… we zijn er inmiddels flink afhankelijk van. Het internet brengt alles en iedereen met elkaar in verbinding en we rekenen erop dat iedereen altijd bereikbaar is. Maar wat als de techniek wegvalt? Hoe kwetsbaar zijn we bijvoorbeeld voor een cyberaanval en hoe bereiden we ons hierop voor?

Op 28 maart vond het evenement Cyber en Crisis: What the Hack?! plaats, georganiseerd door de overheid en het bedrijfsleven.Een dag over cybersecurity, cybercrime en crisisbeheersing. Voor Veiligheidsregio IJsselland, Politie Eenheid Oost-Nederland, VNO-NCW Midden en MKB regio Zwolle één van de meest actuele onderwerpen van dit moment, en daarom voldoende reden om samen op te trekken in het voorkomen en bestrijden van cybergerelateerde incidenten.

Van digitalisering van bedrijfsprocessen tot cybercrime

Onder leiding van technologie-expert Danny Mekić kwamen sprekers van de Haagse Hogeschool, Unica, en Wehkamp aan het woord. Zij deelden kennis over de vele verschijningsvormen van cybercrime, het belang van de menselijke factor in cybersecurity en de problemen die bedrijven tegenkomen als het gaat over omgaan met digitalisering van bedrijfsprocessen. Het dagprogramma werd verder gevuld met workshops over de mindset van een hacker, gedigitaliseerde criminaliteit, cyberweerbare organisaties, virtual reality en een cyber escape room.

“We hebben ontzettend veel diverse mensen bij elkaar gebracht en bewustzijn gecreëerd over een onderwerp wat voor veel mensen nog altijd voelt als een ver-van-mijn-bed-show. Door een laagdrempelige dag te organiseren, hebben we veel kennis uitgewisseld en laten zien dat niemand dit probleem alleen aan kan. Iets wat hopelijk leidt meer integrale samenwerking op de lange termijn!”

Organisatoren ‘What the hack?!’