Door naar de hoofd inhoud

Digitaal veilig zijn en blijven

11 april 2022

Van 11 tot en met 15 april 2022 wordt de ‘Week Digitaal Veilig IJsselland’ georganiseerd. Diverse gemeenten in IJsselland vragen aandacht voor de bewustwording van en weerbaarheid tegen digitale criminaliteit. De politie en gemeenten organiseren verschillende activiteiten om inwoners te helpen om digitaal veilig te zijn en te blijven.

De samenleving digitaliseert en de ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Voor criminelen wordt het op die manier steeds makkelijker om digitaal slachtoffers te maken. Het plegen van stafbare feiten met behulp van ICT is een groeiend probleem. Iedereen kan slachtoffer worden. Preventie en bewustwording dragen bij aan het voorkomen van die misdrijven en dat doen we door de Week Digitaal Veilig in IJsselland te organiseren. Door een paar simpele acties kun je zelf veel narigheid voorkomen.

Mobile Media Lab

Weet jij bijvoorbeeld hoe je een phishing mail herkent? En hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt? En hoe je je als ondernemer kunt beschermen tegen online criminelen? Kom een kijkje nemen in het Mobile Media Lab in jouw gemeente: je kunt meedoen aan een quiz en je vragen stellen. Kijk ook op www.veiliginternetten.nl voor meer informatie en tips.