Door naar de hoofd inhoud

Geen sirenetest in Raalte-Noord vandaag

3 mei 2021
WAS paal

Vandaag wordt de sirene in Raalte-Noord niet getest. Ooievaars hebben op de mast een nest gemaakt en de gemeente heeft besloten om de vogels met rust te laten.

De sirene wordt niet op de normale manier getest. Om toch zeker te weten dat het alarm in Raalte-Noord zijn werk doet, test de gemeente het luchtalarm stil. Hoe lang de ooievaars in de mast zullen zitten, is lastig in te schatten. Vooralsnog wordt de sirene ook op de eerste maandag in juni niet op de normale manier getest, maar wel middels een stille test.

Calamiteiten en crises

Mocht er zich een crisis voordoen, of andere calamiteiten zijn, dan is de gemeente natuurlijk wel genoodzaakt om toch de sirene af te laten gaan. De veiligheid van de inwoners staat immers voorop. Tot die tijd zitten de ooievaars in alle rust op hun plek.

Sirene op andere plek niet gehoord?

Heb je de sirene op een andere plek dan Raalte-Noord niet gehoord? Maak dan een melding via deze link. Om precies te weten om welke sirene het gaat, vragen we om in het opmerkingenveld het volgende aan te geven:

  • Postcode waar de sirene niet hoorbaar was;
  • Straat en huisnummer.

Deze gegevens hebben we nodig omdat in een postcodegebied zich (doorgaans) meerdere sirenes bevinden en we dus op deze manier precies weten om welke sirene de melding gaat.