Door naar de hoofd inhoud

Goed voorbereid naar een evenement

2 mei 2019
festivalganger

Met de zomer in aantocht gaan veel mensen naar festivals, sportevenementen en andere activiteiten. Als je zelf een evenement bezoekt, kun je bijdragen aan de veiligheid. Kijk bijvoorbeeld altijd waar de nooduitgangen en EHBO-posten zijn als je een terrein opkomt. Zo weet je in nood waar je heen moet.

Paniek? Blijf rustig

Het grootste risico bij evenementen is dat er paniek uitbreekt. Bijvoorbeeld als er iets gebeurt waardoor iedereen zo snel mogelijk het gebouw of het terrein moet verlaten. Mensen weten bijvoorbeeld niet welke kant ze uit moeten. Daardoor kan men schrikken en kunnen mensen in de verdrukking komen. Als er paniek uitbreekt in een mensenmassa, blijf dan rustig en volg de aanwijzingen van de hulpdiensten op. Ga met de mensenstroom mee. Als het kan, help dan mensen die slecht ter been zijn en til kinderen op. Bekijk ook onze andere tips over wat te doen bij paniek in de menigte. 

Veilig naar een feest met de volgende tips

Wat zeg je?!

Luisteren naar je favoriete band of dansen bij je lievelings dj is natuurlijk leuk, maar weet je ook wat je kan doen om veilig om te gaan met harde muziek? De campagne I love my ears geeft drie belangrijke tips:

  • Sta niet te dichtbij speakers
  • Draag oordoppen
  • Gun je oren rust