Door naar de hoofd inhoud

Het klimaat verandert

19 juli 2019
mais in land

Klimaatverandering leidt tot extremer weer en extra risico’s, zoals wateroverlast, branden of juist lange drogere en hete perioden. In de maanden van extreme droogte en mogelijk ook hitte deelt Veiligheidsregio IJsselland regelmatig tips via de website en social mediakanalen wat je zelf kunt doen of laten.

We delen berichten van onze eigen organisaties, maar ook van bedrijven die bijna dag en nacht bezig zijn met het veranderende weer. Denk daarbij aan het Facebookbericht van Vitens of een tweet van het waterschap. Ook in ons eigen nieuwsoverzicht zijn regelmatig updates te vinden en praktische adviezen. Onder de button ‘klimaat’ verzamelen we alle informatie.

Wat als…

In augustus tonen we onze derde documentaire: ‘Wat als…hitte en droogte tot een crisis leidt’. Hierin komen collega’s aan het woord over samenwerking, voorbereiding en acties als het écht mis gaat. Denk daarbij aan slim oefenen en goede afspraken maken met elkaar.

Waakzaam in de natuur

Een brandje in de natuur ontstaat gemakkelijk in een drogere periode en de gevolgen kunnen enorm zijn. Op de website van de brandweer lees je wat je kunt doen om een natuurbrand te voorkomen.