Door naar de hoofd inhoud

Hout kloven tussen de werkzaamheden door

18 november 2020

We zitten er midden in, de tweede coronagolf. Om te laten zien welke impact deze situatie heeft op ons dagelijks leven, vloggen meerdere Overijsselaars voor de serie ‘De Impact van de Tweede Golf’ van RTV Oost.

Zij nemen je overal in mee en laten alles zien. Van schrijnende situaties tot mooie, spontane momenten. Het is al weer tijd voor de vierde aflevering, waarin ook onze directeur een rol heeft. De hele vlog zie je op de website van RTV Oost.

Tijd voor ontspanning op zaterdag

Soms is het ook tijd voor een beetje ontspanning. Het werk rondom de coronacrisis gaat namelijk altijd door, ook in het weekend. Arjan pakt zijn bijl erbij en gaat hout kloven. Hoe handig is het om het praktische met het aangename te combineren. Het hout kloven doet hij tussendoor. Op zaterdagochtend is er bijvoorbeeld een nieuwe noodverordening klaargemaakt door de juristen en de algemeen commandant bevolkingszorg. Deze is goedgekeurd en treedt dan ook meteen in werking. Een noodverordening is een juridisch document, bedoeld voor (crisis)situaties. In de noodverordening zijn maatregelen vastgesteld om het aantal coronabesmettingen te beperken. De noodverordening stelt de gemeenten en politie in staat om op te treden als een van de maatregelen overtreden wordt.

RBT vergadering op dinsdag

Op dinsdag heeft het Regionaal Beleidsteam (RBT) weer een vergadering gehad in de raadszaal van gemeente Zwolle. Liesbeth Kleisen is algemeen commandant bevolkingszorg. Een hele belangrijke schakel tussen de gemeenten, het operationele team en het beleidsteam. Zij vertegenwoordigt de elf gemeenten uit IJsselland in het Regionaal Operationeel Team (ROT) en het Regionaal Beleidsteam (RBT). Liesbeth is inhoudelijk betrokken bij de noodverordening en kan daarom alle vragen over de noodverordening beantwoorden in zo’n vergadering.

Liesbeth gaat niet over de uitzonderingen in de noodverordening, daar gaat de voorzitter van de veiligheidsregio over. Dat is Peter Snijders, burgemeester van Zwolle. Maar ze bereidt wel de besluitvorming voor. Onze kleine held Tygo mocht na afloop van de RBT vergadering nog even een kijkje komen nemen in de raadszaal. Tygo is al vijf jaar en wil graag brandweerman worden. Even een onderonsje met de brandweercommandant hoort er dan natuurlijk bij!

Zorg goed voor jezelf

Gezond leven houdt de weerstand op peil. Zorg er dus net als Arjan voor dat je tijd vrijmaakt voor ontspanning. Een goede weerstand helpt te beschermen tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. Kleine aanpassingen maken al het verschil. Het RIVM geeft enkele leefstijladviezen.

Meer weten

Wil je meer weten over het coronavirus of heb je een vraag over de maatregelen? Bekijk dan deze pagina op onze website.