Door naar de hoofd inhoud

Kennissessie veiligheid bij incidenten met gevaarlijke stoffen

Incidenten met gevaarlijke stoffen komen regelmatig voor. Denk aan de rook die vrijkomt bij brand, gaslekkage, incidenten met asbest of drugspraktijken. Wat betekent een incident met gevaarlijke stoffen voor jouw veiligheid aanrijdend en eenmaal ter plaatse? Wat zijn de gezondheidsaspecten en wat betekent het voor de nafase? Dit zijn vragen die zijn beantwoord tijdens de kennissessie.

De werkgroep MOTO (Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen) organiseert regelmatig kennissessies. Het doel van deze kennissessies is om crisisfunctionarissen en partners op een andere manier kennis te laten maken met verschillende thema’s. Daarbij is er ook ruimte om te netwerken.

Donderdag 15 februari stond de kennissessie in het teken van ‘jouw veiligheid bij incidenten met gevaarlijke stoffen’. Jelle Nijeboer, Officier van Dienst Brandweer, deelde de incidenten uit de afgelopen periode. Cees-Jan Bloemendaal, adviseur gevaarlijke stoffen, vertelde over de betekenis van mallen en je eigen veiligheid. Marja Elders, Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen, stond stil bij de gezondheidsaspecten bij incidenten met gevaarlijke stoffen en de nafase.

De bijeenkomst werd goed bezocht. Er waren onder andere collega’s aanwezig vanuit gemeenten, Rijkswaterstaat, politie en de veiligheidsregio.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze kennissessies? In 2024 staan nog meer kennissessies gepland waar andere thema’s centraal staan. Bekijk hiervoor de data in het MOTO jaarprogramma op het kennisplatform.