Door naar de hoofd inhoud

Lancering VOK! – Veilig op kamers

5 november 2021
Logo VOK

Deze week lanceren wij een nieuwe campagne speciaal gericht op studenten. Met de campagne Veilig op Kamers (VOK) willen we het brandbewustzijn onder studenten die op kamers wonen vergroten. De VOK-campagne is samen met studenten van Deltion College tot stand gekomen.

De VOK-campagne laat studenten inzien hoe belangrijk het is om studentenhuizen brandveilig te maken. Eerder bleek uit een enquête dat de doelgroep onvoldoende weet over brandveiligheid. Roken is één van de onderwerpen van de campagne, omdat 25% van de fatale woningbranden ontstaat door roken. Andere belangrijke thema’s zijn rookmelders, vlam in de pan en vluchtwegen.

Samenwerking met Deltion College

Eind vorig jaar en begin dit jaar is er, in samenwerking met Studenten Overleg Orgaan Zwolle en de Gemeente Deventer, een enquête uitgerold onder studenten in Zwolle en Deventer. Met de resultaten van de enquête zijn een drietal scholen de uitdaging aangegaan om een campagne te ontwikkelen die doelgericht en herkenbaar is én jaarlijks kan terugkeren. De studenten van het Deltion College ontwikkelden ‘VOK!’ Veilig Op Kamers. Deze winnende campagne is door een uniek samenspel tussen meerdere opleidingen van het Deltion College tot stand gekomen.

Veilig Leven in IJsselland

VOK! is een onderdeel van het programma ‘Veilig Leven’, een programma waarmee inwoners van regio IJsselland (meer) bewust worden gemaakt van risico’s in hun omgeving en leren hoe te handelen bij incidenten. VOK! richt zich specifiek op studenten in regio IJsselland. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Met de content van VOK! willen we hen bewust maken van (brand)veiligheid en tips mee geven wat ze zelf kunnen doen om hun omgeving veiliger te maken.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over (brand)veiligheid in studentenhuizen of ben je nieuwsgierig naar de VOK-campagne? Bekijk dan de pagina van Veilig op kamers.