Door naar de hoofd inhoud

Reddingswerker STH-team Oost

3 juni 2024
vier mannen in oranje pakken met specialistisch werk bezig

De teams van het landelijk Specialisme Technische Hulpverlening (STH) zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Voor STH-team Oost zijn we op zoek naar drie reddingswerkers.

STH is een landelijk specialisme waarvan de operationele inzet wordt uitgevoerd door vijf veiligheidsregio’s: Hollands Midden, Fryslân, IJsselland, Gelderland-Zuid en Midden- en West-Brabant.

De teams worden opgeroepen bij complexe incidenten, zoals instorting van gebouwen of tunnels waarbij mogelijk nog slachtoffers onder het puin liggen. Ook bij complexe spoorincidenten kunnen de teams worden gealarmeerd om ondersteuning te bieden. De in totaal 150 specialisten vormen gezamenlijk de vijf regionale teams. Een team bestaat uit reddingswerkers, logistiek ondersteuners, plaatsvervangend teamleiders en teamleiders.

Meer lezen over STH en solliciteren

Je leest meer over Specialisme Technische Hulpverlening op de website van Brandweer Nederland. Ben je geïnteresseerd en gemotiveerd om van dit landelijke specialisme ook jouw specialisme te maken? Stuur dan je motivatie en cv naar sollicitatieSTH@nipv.nl. Solliciteren kan tot en met 1 juli 2024.