Door naar de hoofd inhoud

Senior adviseur crisisbeheersing

13 mei 2024

Leren van incidenten en hierop oefenen om onze kwaliteit te verbeteren, dat is jouw doel als senior adviseur crisisbeheersing. Met crises die steeds complexer worden, langer duren of grotere effecten hebben, zorg jij ervoor dat wij hierop zijn voorbereid. Wil jij met samen met ons werken aan veiligheid? Kom dan ons team versterken als senior adviseur crisisbeheersing (32-36 uur).

Een cyberaanval, groot protest, effecten van klimaatverandering of de opvang van vluchtelingen. Zomaar een greep uit de nieuwe typen crises waar wij ons mee bezighouden.

Wat je doet

Jouw taak als senior adviseur crisisbeheersing is om ervoor te zorgen dat we hier zo goed mogelijk op zijn voorbereid. Dit doe je door samen met jouw collega’s de kwaliteitscyclus van de crisisorganisatie te verbeteren, van beleidsontwikkeling tot aan de evaluatie.

Als senior adviseur crisisbeheersing voer je regie over de kwaliteitscyclus van de crisisorganisatie. Met jouw enthousiaste en inspirerende aanpak zorg je ervoor dat onze collega’s en netwerkpartners met elkaar samenwerken en leren. Je onderzoekt en signaleert ontwikkelingen binnen de crisisorganisatie, de hulpdiensten en haar partners om dit vervolgens te vertalen naar verbeterkansen zowel in opleiding, middelen als werkprocessen en beleidstukken zoals het crisisplan. Daarbij houd je rekening met eventuele bestuurlijke of maatschappelijke impact en zorg je voor draagvlak bij het management, de veiligheidsdirectie en ons bestuur. Samen met je collega’s van het team Veiligheidsbureau vertaal je de voorstellen en programma’s naar beheersinstrumenten en uitvoeringsplannen. Tot slot versterk je de gezamenlijke operationele voorbereiding op risico’s binnen het veiligheidsnetwerk.

Het leuke aan werken bij de veiligheidsregio is dat je kunt kiezen om ook zelf een positie te vervullen in onze crisisorganisatie. Naast je normale baan krijg je de kans allerlei andere taken binnen jouw crisisfunctie uit te voeren. Denk aan het analyseren van data, communiceren over het incident, mensen helpen bij opvang of iets heel anders waarbij je letterlijk dicht op het vuur zit. Zo wordt je werk nog gevarieerder. Benieuwd hoe het is om naast je ‘normale werk’ ook een crisisfunctie te hebben? Lees dan het verhaal van Yorick, adviseur crisisbeheersing, coördinator MOTO en informatiemanager CoPI. Of lees de verhalen van onze andere collega’s.

Wie je bent

Wij zoeken een collega die zich thuis voelt in verschillende rollen zoals adviseur, coördinator, beleidsmedewerker en projectleider. Je bent een ervaren adviseur die overtuigend kan zijn, communicatief sterk en omgevingsbewust is. Daarnaast ben je resultaatgericht en pragmatisch, maar houd je tegelijkertijd rekening met de belangen van anderen. We vinden het vooral belangrijk dat je een teamspeler bent die moeiteloos en enthousiast communiceert met diverse collega’s binnen de organisatie.

Verder vragen we het volgende:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Je hebt relevante werkervaring op het vlak van crisisbeheersing, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke organisatie.

Waar je aan de slag gaat

Als senior adviseur crisisbeheersing maak je deel uit van team Veiligheidsbureau. Samen met twaalf enthousiaste collega’s werken wij hard, maar vooral met veel plezier, aan de verbetering van de crisisorganisatie.

Over Veiligheidsregio IJsselland
Onze organisatie bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR). We voorkomen en beperken risico’s waar het kan en we bestrijden incidenten waar het moet. Lees hier meer over Veiligheidsregio IJsselland.

Wat we bieden

Wij bieden je een uitdagende functie waarbij jouw werk direct impact heeft op de veiligheid van meer dan 500.000 mensen. Jouw aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Hierna behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. Het salaris wordt –afhankelijk van opleiding en ervaring- vastgesteld in aanloopschaal 10 of functionele schaal 11 volgens de CAR-UWO (minimaal € 4.211,- en maximaal € 5.997,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). De functie heet formeel Medewerker beleidsadvisering A en is ingedeeld in de HR21 normfunctie medewerker ontwikkeling II.

Werken bij Veiligheidsregio IJsselland betekent dat je een bijdrage levert aan een veilige en gezonde samenleving. We zijn veelzijdig, dynamisch, informeel, volop in ontwikkeling en flexibel. Dat zie je ook terug in de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Flexibele werktijden;
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken;
 • Ruime reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
 • Individueel keuzebudget van 18,63%;
 • Bekijk nog meer voordelen op de pagina arbeidsvoorwaarden.

Jouw hoofdstuk bij onze organisaties schrijf je zelf. Er zijn namelijk volop mogelijkheden voor ontwikkeling van je talenten en persoonlijke groei. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé heel belangrijk. Voorbeelden zijn: programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, sportfaciliteiten op het werk en uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Iets voor jou?

Solliciteer vóór 3 juni 2024 via onderstaand formulier. Heb je vragen of wil je eerst kennismaken met een collega? Neem dan gerust contact op met Cees Jan Bloemendaal per mail via c.j.bloemendaal@vrijsselland.nl of telefonisch via 088-1197686. Cees Jan is jouw directe collega en tijdelijk onze waarnemend teamleider. Hij kan je alles vertellen over het werk, de organisatie en het team. Twijfel je of deze functie en de organisatie bij jou past? Je bent van harte welkom om met hem een kop koffie te drinken, terwijl hij al jouw vragen beantwoordt en vertelt over de functie en de organisatie.

Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op dinsdag 11 juni 2024 in de ochtend. Houd daar alvast rekening mee in je agenda. Als je uiteindelijk onze nieuwe collega wordt, vragen we je om een VOG – Verklaring Omtrent Gedrag.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier senior adviseur crisisbeheersing

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: docx, jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  Upload hier jouw motivatiebrief en CV. Het is mogelijk om meerdere bestanden te uploaden.
  Plaats hier eventueel jouw opmerking.
  Hoe ben je bij deze vacature gekomen
  We zijn benieuwd waar je deze vacature bent tegengekomen. Zou je daarom deze vraag willen beantwoorden?

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.