Door naar de hoofd inhoud

Sint Maarten: ook dan gelden de maatregelen

29 oktober 2020

11 november is het weer zover: Sint Maarten. In verschillende gemeenten gaan kinderen zingend langs de deuren en halen daarmee snoep op. Voor veel kinderen is het iets waar ze zich enorm op verheugen.

Op scholen worden lampionnen gemaakt en liedjes geoefend voor de grote dag. Maar die grote dag zal er dit jaar anders uitzien vanwege het coronavirus.

Wees verantwoordelijk

In Veiligheidsregio IJsselland wordt Sint Maarten niet actief ontmoedigd, maar er wordt wel een dringend beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel.

“Wilt u langs de deuren met uw kind? Dat kan gewoon. Maar ga alleen met het eigen gezin langs de deuren. Houd hierbij te allen tijde de anderhalve meter afstand in acht, tot elkaar en tot de bewoners. Tevens willen we mensen vragen om geen activiteiten in de straat of buurt te organiseren waarbij meerdere volwassenen bij elkaar komen.”

Arjan Mengerink, directeur Veiligheidsregio IJsselland

Landelijke lijn

We hanteren hiermee de landelijke lijn die geldt voor de viering van Sint Maarten, alsmede de viering van het minder populaire Halloween. Wel roepen we op om verantwoordelijk om te gaan met deze feesten. “We kijken als veiligheidsregio naar wat wel kan, en met inachtname van de maatregelen kan Sint Maarten doorgaan. Maar we hebben het virus nog niet onder controle en om die controle terug te krijgen is het van belang dat we met elkaar deze maatregelen zo goed mogelijk opvolgen. Ik reken hiervoor op u!”, aldus Arjan Mengerink.

Meer informatie

Ga voor alle informatie over de maatregelen naar deze pagina op onze website of naar de website van de Rijksoverheid.