Door naar de hoofd inhoud

Sleuteloverdracht nieuwe redvoertuigen

2 maart 2022

Op donderdag 24 februari 2022 heeft Michel Thijssen, manager brandweerzorg, namens onze veiligheidsregio vier nieuwe redvoertuigen in ontvangst genomen bij Kenbri Fire Fighting in Dedemsvaart. Drie Bronto hoogwerkers voor de posten Hardenberg, Kampen en Zwolle en een Metz autoladder voor de post Deventer.

”Vier redvoertuigen in één aanbesteding opleveren is bijzonder. Hoogwerkers worden maar eens in de zestien jaar vervangen. Met deze moeten we dus een heel aantal jaar vooruit. Het vlaggenschip van de voertuigen die wij bij de brandweer hebben staat symbool voor de twee kanten van de brandweer. Het redden van mens en dier is het meest belangrijk voor ons werk en tegelijkertijd is het mooi ‘brandweerspeelgoed’ en de trekpleister van grote en kleine brandweerfans, tekenend voor ons werkplezier.”

Michel Thijssen, manager brandweerzorg

Michel spreekt grote dank uit aan projectleider Eddy Scholten en teamleider Marc Mondria voor dit mooie resultaat. Eddy bedankt alle projectgroepleden en benoemt de fijne en warme samenwerking met Kenbri Fire Fighting de afgelopen jaren.

Michel overhandigde de sleutels aan de collega’s van de diverse posten. De mannen namen de sleutels maar wat graag in ontvangst en brachten de aanwinst thuis. Waar ze vol verwachting werden opgewacht door het korps.

Training en inzet

Voordat de voertuigen operationeel ingezet worden, worden eerst alle gebruikers uitgebreid getraind om het voertuig te kunnen bedienen. De training gaat binnenkort van start in Zwolle, Kampen en Hardenberg. In Deventer wordt al volop getraind. Verwacht wordt dat alle voertuigen medio mei op de uitruk zijn.

De oude redvoertuigen waren aan vervanging toe, daarom is er in 2019 een Europese aanbesteding geweest. Destijds is deze gegund aan Kenbri Fire Fighting.