Door naar de hoofd inhoud

Start evenementenseizoen: tijd voor een feestje!

3 april 2023
Een hart onder de riem naar evenementenorganisatoren met een terugblik naar 2019

Het voorjaar staat weer voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is voor het straatfeest, de buurtbarbecue, het dorpsfeest, diverse festivals en andere evenementen.

Gezellig met buren, vrienden of familie genieten van al het lekkers van de barbecue. Of met je vrienden naar een festival. Genieten! Helaas gaat het soms ook wel eens mis: er ontstaat brand of mensen lopen brandwonden op. Of er breekt paniek uit in de menigte. Veiligheid is belangrijk voor organisatoren en gemeenten, maar je kunt ook zelf bijdragen aan je eigen veiligheid en die van een ander.

Denk vooruit en bereid je voor

Tijdens grote evenementen zijn er veel mensen tegelijk op een kleine oppervlakte. Ga goed voorbereid op pad door van te voren informatie op te zoeken over het evenement. Bijvoorbeeld via hun website of social media. Zo ben je op de hoogte van het laatste nieuws en weet je wat je kunt verwachten. En check vooraf de weersvoorspelling, zodat je je ook daar op kunt voorbereiden. Kijk altijd waar de nooduitgangen zijn, let op de bewegwijzering en EHBO-posten. Ben je met meerdere mensen? Spreek dan een ontmoetingsplek af voor het geval je elkaar kwijt raakt.

Bescherm je oren

Het geluidsniveau op evenementen is meestal hoger dan 80 decibel. Daarom is het verstandig om je oren te beschermen om gehoorschade te voorkomen. Gebruik oordoppen met muziekfilter. Op deze manier hoor je de muziek nog steeds goed en kun je nog gemakkelijk communiceren met je vrienden. En houd voldoende afstand tot de speakers. Twee meter extra afstand kan al zo’n 10 decibel schelen. Wees zuinig op je oren! Meer weten? Ga naar www.ilovemyears.nl.