Door naar de hoofd inhoud

Nieuw scenario #VetVeilig the game eerste maand bijna 190 keer gespeeld

7 oktober 2021
Klas speelt #VetVeilig the game

Vorige maand lanceerden we ‘De val’, het nieuwe scenario van #VetVeilig the game. Via verschillende on- en offline media hebben we aandacht gegeven aan dit nieuwe scenario. De promotie van de game stopt hier niet, maar loopt het hele schooljaar (en de jaren daarna) door. Een korte terugblik op de eerste maand.

Het aantal keren dat het eerste scenario ‘De brand’ is gespeeld hebben we uiteraard tot nu toe nog niet kunnen evenaren, maar met bijna 190 gestarte sessies kunnen we toch stellen dat het nieuwe scenario niet onopgemerkt is gebleven. Niet alleen in onze regio, maar ook buiten regio IJsselland. Het spel is, voor zo ver we kunnen zien in onze data, veruit het vaakst gespeeld in Friesland, gevolgd door Twente en op nummer drie staat onze eigen regio. Wat extra mooi is, is dat ook het eerste scenario (De brand) ruim 220 keer werd opgestart tijdens de campagneperiode!

Onderdeel van landelijk lesprogramma

Ook andere veiligheidsregio’s zijn enthousiast. Zo gaat Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid binnenkort beide scenario’s ook promoten. Verder worden beide #VetVeilig games opgenomen in het nieuwe, landelijke lespakket ‘Brandweer op school’.

Draag bij aan het succes van the game!

Komende maanden gaan we verder met de promotie van de game via verschillende media, vakbladen in het onderwijs en bezoeken op scholen. Help jij ons daarbij? Tip je (klein)kinderen, neefjes, nichtjes, buurtkinderen uit groep 7/8 of juffen en meesters in je omgeving en speel de game hier. Veiligheid bereiken we ten slotte samen! Wil je meer weten over #VetVeilig the game of #VetVeilig in het algemeen? Ga dan naar de #VetVeilig pagina op deze website.