Door naar de hoofd inhoud

Toolkit zwemwater

Onze regio is zeer waterrijk en heeft veel recreatiegebieden met eigen zwembaden of oppervlaktewater waarin gezwommen mag worden. Volop waterpret dus! Op deze pagina vind je downloads, links, video’s en foto’s over ‘Zwemwater’ die je kunt gebruiken voor communicatie-doeleinden.

Officiële zwemwaterlocaties

Tijdens het badseizoen (1 mei tot 1 oktober) worden de officieel aangewezen zwemplekken regelmatig onderzocht op verontreinigingen.

Het meetpunt ligt op de plaats waar de meeste zwemmers worden verwacht óf waar het risico op verontreiniging het grootst is. Alle locaties worden minimaal een keer per maand onderzocht. De locaties die een aanvaardbare of slechte zwemwaterkwaliteit hebben een keer per twee weken. Een overzicht van de officieel aangewezen zwemwaterlocaties is te vinden op www.zwemwater.nl.

Zwemmen in rivieren en kanalen? Levensgevaarlijk!

Onze regio wordt doorkruist door  grote rivieren en kanalen, maar het is levensgevaarlijk om daarin te zwemmen. De drie grootse risico’s zijn: waterdiepte, stroming en scheepvaart. Het water ziet er op het oog misschien veilig uit, maar is niet om pootje in te baden of te zwemmen.

Video’s

Handige links