Door naar de hoofd inhoud
demonstratie vlam in de pan

Veiligheidsdag Steenwijkerland

Zaterdag 15 juli was het Eesermeer aan de rand van Steenwijk het toneel van de derde editie van de Veiligheidsdag. Terwijl het op de vrijdag voorafgaand aan deze dag stond te plenzen van de regen, was het gelukkig op de dag zelf droog en prachtig ‘evenementenweer’.

In alle vroegte begonnen deelnemende organisaties als brandweer, politie, GHOR, GGD, ambulancedienst, Defensie, Waterschap, gemeente en allerlei aanverwante organisaties met de opbouw van het terrein. Er werden kramen opgebouwd, tenten opgezet en hekken neergezet. Brandweervoertuigen, politieauto’s, ambulances, trucks van Defensie en allerlei ander materieel reed af en aan. Studenten van Landstede leiden al dit verkeer in goede en veilige banen.

Vóór 10.00 uur wisten ouders en kinderen het evenemententerrein al te vinden. Om 10.00 uur werd de Veiligheidsdag 2017 onder het toeziend oog van ‘Harm Alarm’ officieel door burgemeester Bats van de gemeente Steenwijkerland én Arjen Schepers, directeur Veiligheidsregio IJsselland en commandant brandweer, geopend.

Proefjes doen bij het Waterschap

Kinderen mochten ‘vechten’ tegen de ME, werden als militair geschminkt bij Defensie, spoten met echte brandslangen bij de jeugdbrandweer en mochten proefjes doen bij het Waterschap. Ouders en kinderen genoten van allerlei demonstraties door brandweer, politie, ambulance en defensie en zagen met eigen ogen het geniale speurwerk van reddingshonden. Duizenden mensen bezochten het terrein en genoten zichtbaar van al het spektakel.

De hulpverleningsdiensten en aanwezige organisaties halen alles uit de kast om bezoekers een interessante dag te bezorgen en te informeren over brandveiligheid, inbraakpreventie en zelfredzaamheid. En ook wat te doen als iemand in je buurt onwel wordt of wanneer je vlam in de pan krijgt. Om 16.00 uur is het evenement afgelopen en loopt het terrein leeg. Alle organisaties ruimen hun kramen, voertuigen en spullen op. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Veiligheidsdag 2017.