Door naar de hoofd inhoud

Samen dementievriendelijk

21 juni 2018
oude meneer

Als veiligheidsregio doen wij mee aan het initiatief om Overijssel dementievriendelijk te maken. In ons privéleven, maar ook zeker tijdens ons werk is er steeds vaker contact met dementerenden. Voor hen is het belangrijk dat iedereen weet wat we kunnen doen om hen te helpen. Zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Overijssel telt in 2020 naar verwachting 21.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot ongeveer 35.000 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. Zij bezoeken winkels, horeca, maken gebruik van het openbaar vervoer. Onze collega’s kunnen dus ook bij incidenten steeds vaker mensen met dementie tegenkomen.

De handen ineen

Samen dementievriendelijk en bedrijven in Overijssel slaan de handen ineen met als doel om tot 31 december 2020 ten minste 21.000 Overijsselaars een training ‘GOED omgaan met dementie’ te laten volgen, zodat er méér kennis en begrip ontstaat over dementie. Samen met tientallen andere organisaties en gemeenten dragen wij ons steentje bij.

Word ook dementievriendelijk!

We krijgen er allemaal mee te maken: in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen een vereniging. Bewustwording is de eerste stap op weg naar een dementievriendelijk Overijssel. Wilt u meer weten over dit initiatief? Of, net als onze collega’s, een gratis online training van vijftien minuten volgen? Kijk dan op www.samendementievriendelijk.nl/overijssel.